Xtityt – Kirjoituksia Muutoksen Keskeltä 15

Aluksi on annettava tunnustusta minun xtityille ystäville ja kavereille, että he ovat suhtautuneet hienosti ja kunnioittavasti kääntymiseeni juutalaisuuteen. Olkoonkin, että kääntymisprosessi keskeytyi ortodoksijuutalaisessa kontekstissa – ainakin toistaiseksi. Muutoin se kuitenkin jatkuu ehkäpä uudessa ulottuvuudessa vaikka tässä yeshivassa.

Tosiaan nyt minun kaikki keskeiset kaverit ja tuttavat tietävät pyrkimyksestäni tulla juutalaiseksi. Joillekin kääntymisen hyväksyminen on ollut haastavaa ja on tehnyt heidät surulliseksi ja saanut heidät pohtimaan miksi. Eräs heistä innostui taas tuomaan esille sitä xtittyjen väärää käsitystä juutalaisuudesta alkamalla lain alla olemista päätyen egoistisesta itsevanhurskauttamisen tavoittelusta väitteitä esittämään. Ei uutta auringon alla.

Kunpa xtityt näkisivät yhtä selvästi oman idolinsa palvontansa erheellisyyden ja monet muut ongelmakohdat. Mutta nyt joka tapauksessa kaikki paitsi vanhemmat tietävät tämän kääntymisprosessin olemassa olon ja että joku päivä olen juutalainen virallisesti. Toivottavasti ystävyydet säilyvät. Kuten todettua, joidenkin xtittyjen on vain niin kovin vaikea ymmärtää sitä, miksi joku voi jättää xtillisyyden. Jos joku näkee xtillisyydelle perusteita huolimatta historiasta, tieteestä ja jopa Tanakista riippumatta, niin hyvä, mutta jos joku päätyy toiseen näkemykseen, niin senkin pitäisi olla hyvä ilman mitään banaaleja esimerkkejä,  keittiöpsykologisointeja ja puheita jostakin nöyrtymisen puutteesta tms., joka ei läheskään aina ole totta.

Oikea juutalaisuus on suhteellisen vaatimatonta elämää, joka vaatii nöyryyttä ja uskoa, elämää, jossa väärälle ylpeydelle, epäpuhtaudelle ja vääryydelle ei ole sijaa. Xtityt eivät tunne oikeasti juutalaisuutta lainkaan paitsi xtittyjen nk. uuden testamentin erittäin vääristyneen ja juutalaisvastaisen kuvan kautta, jossa todellisuudessa pienen ryhmän virheet, vääryydet ja rikkomukset pannaan jokaikisen juutalaisen niskaan sukupolvesta toiseen kääntämällä juutalaisuus joksikin sellaiseksi, mitä se ei oikeasti ole.

Tämä kulminoitui kirkkoxtillisyydessä inkvisitioon, karkoituksiin ja lopulta shoahiin eli holokaustiin. Edelleen Lutherin kirja ”Juutalaiset ja heidän valheensa” on mitä karskeinta luettavaa. Vaikka nykyään ei enää mennä näin suorasukaisiin väitteisiin teoista puhumattakaan, paitsi jotkut äärixtityt, kuten muun muassa Mr. Farrakhan Yhdysvalloissa, niin hengellisellä ja joskus uskonnollisella tasolla tuo uusitestamentillinen asenne on tänäkin päivänä olemassa. Jos ei muussa, niin säälin sekaisissa ahdistevissa käännytyspyrkimyksissä ja helvetillä pelotteluissa. Xtillisyys syyllistyy hyvin usein itse juuri siihen, mistä se juutalaisuutta syyttää, arvostelee tai kritisoi. Mutta kuten tämän artikkelin alussa kirjoitin, ylivoimaisesti suurin osa xtityistä kavereista ja tuttavista on suhtautunut asiaan esimerkillisen hienosti. Kiitos heille siitä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *